Relatietherapie

 EFT Relatietherapie, voor wie?

Relatietherapeut, Relatietherapie, HomosexualiteitEFT Relatietherapie focust op de gevoelens en de verbinding in je relatie. Het doel van de therapie is om de emotionele beschikbaarheid van beide partners bij relatieproblemen te verbeteren. Daarbij staat de behoefte aan veiligheid, vertrouwen en intimiteit centraal. EFT Relatietherapie leert je Geweldloos met elkaar te communiceren, met open aandacht te luisteren naar elkaar, te horen wat je partner echt nodig heeft en van daaruit er voor elkaar te zijn als het nodig is.

EFT is het meest succesvol bij partners die verlangen naar hun partner maar steeds maar weer in die standaard patronen komen waarna ruzie of verwijdering plaatsvindt en je elkaar steeds weer kwijt raakt i.p.v. vindt.Wanneer jullie een stap voorwaarts willen zetten en de negatieve patronen in je relatie willen oplossen en samen bereid zijn te leren hoe je jullie relatie opnieuw vorm kan geven, is EFT relatietherapie geschikt voor jullie. Om dat te kunnen doen, moeten we samen de diepte in en de belemmerende drijfveren onderzoeken. We kijken naar jullie manier van communiceren en hoe jullie op elkaars gedrag reageren. Belangrijke thema's als Monkey Mind, herhalende gedragspatronen, emotionele blokkades en de werkelijk onderliggende behoefte staan centraal in de EFT relatietherapie. We werken praktisch met wat er hier en nu gebeurd en duiken samen met elkaar schouder aan schouder de diepte in als dat nodig is.

Voor wie is EFT Relatietherapie niet geschikt?

EFT relatietherapie is niet geschikt als er sprake is van huiselijk geweld of als je aan het scheiden bent. Onder geweld versta ik fysiek of geestelijk geweld, en ook als beide, of één van de partners, vreemdgaat. Onder vreemdgaan, versta ik dat je zonder toestemming van je partner met iemand anders bezig bent. Vaak zie je dat de vertrouwensband dan dermate beschadigd is, dat de focus op herstel van een emotioneel veilige connectie tussen beide partners vooralsnog niet mogelijk is. Sue Johnson is hier heel stellig in: "Emotionally Focused couples Therapy is voor het oplossen van dit soort huwelijksproblemen niet geschikt."

Ik bied professionele hulp bij relatieproblemen en huwelijksproblemen in Groningen. Als je interesse hebt om samen met je partner in relatietherapie te gaan en wil ervaren wat EFT of Gestalttherapie voor jullie kan betekenen, is de eerste stap het maken van een afspraak voor een intake gesprek. De hieronder geplaatste knop brengt je naar het contactformulier.

Ik wil hier meer over weten...