Relatietherapie

 EFT Relatietherapie, voor wie?

Relatietherapeut, Relatietherapie, HomosexualiteitEmotionally Focused Therapy focust op de gevoelens en drama’s van relaties die ontregeld zijn en werkt vooral in het hier en nu. Het doel van de therapie is om de emotionele beschikbaarheid van de wederzijdse partners bij relatieproblemen te verbeteren. Daarbij staat de behoefte aan veiligheid, vertrouwen en intimiteit centraal. Deze behoefte aan een veilige verbinding staat centraal in de aanpak. EFT is daarom geschikt voor zowel hetero- als homosexueel georiënteerde relaties.

EFT is het meest succesvol bij partners die verlangen naar hun partner maar steeds maar weer in die standaard patronen komen waarna ruzie of verwijdering plaatsvindt en je elkaar steeds weer kwijt raakt i.p.v. vindt. Als jullie de negatieve patronen in je relatie willen onderzoeken en samen bereid zijn te leren hoe je jullie relatie opnieuw vorm kan geven, is EFT relatietherapie geschikt voor jullie. Om dat te kunnen doen, moeten we samen de diepte in en de belemmerende drijfveren onderzoeken.

EFT relatietherapie is niet geschikt als er sprake is van huiselijk geweld of als u aan het scheiden bent. Onder geweld versta ik fysiek of geestelijk geweld, en ook als beide, of één van de partners, vreemdgaat. Onder vreemdgaan, versta ik dat u zonder toestemming van uw partner met iemand anders bezig bent. Vaak zie je dat de vertrouwensband dan dermate beschadigd is, dat de focus op herstel van een emotioneel veilige connectie tussen beide partners vooralsnog niet mogelijk is. Emotionally Focused couples Therapy is voor het oplossen van dit soort huwelijksproblemen niet geschikt.

Ik bied professionele hulp bij relatieproblemen en huwelijksproblemen in Groningen aan zowel hetero- als homosexueel georiënteerde relaties. Als je interesse hebt om samen met je partner in relatietherapie te gaan en wil ervaren wat EFT of Gestalttherapie voor jullie kan betekenen, is de eerste stap het maken van een afspraak voor een intake gesprek. De hieronder geplaatste knop brengt je naar het contactformulier.

Ik wil hier meer over weten...