Relatietherapie

 Wat kost EFT Relatietherapie?

Relatietherapeut, Relatietherapie, Huwelijksproblemen, HomosexualiteitSamen de oude patronen in de relatie onderzoeken, samen de diepte in om de onderliggende drijfveren op tafel te krijgen en samen werken aan een nieuwe situatie waarin beide partners in de relatie gelukkig zijn, kost tijd.

In de praktijk kom ik vaak koppels tegen die de indruk hebben dat hun relatieprobleem wat zich vaak in vele jaren heeft opgebouwd, in een paar snelle sessies weg is. De realiteit van de dag leert dat dit helaas niet zo werkt. Vaak zijn de negatieve patronen een symptoom van dieper liggende frustraties die aandacht behoeven en ruimte nodig hebben om zich op te lossen. Je merkt dit doordat je partner iets zegt of doet en het is net alsof er een knop bij je wordt ingedrukt. En daar ga je dan weer. Onderzoek van Sue Johnson geeft aan dat er in 10 sessies vaak flinke stappen gezet kunnen worden. Dit is ook mijn ervaring als relatietherapeut.

Tarief

Het relatietherapie tarief bedraagt € 95,- per sessie incl. BTW. [ * ]

Vergoeding relatietherapie zorgverzekeraar

De meeste ziektekostenverzekeringen geven geen vergoeding voor relatiettherapie tenzij één van de partners gediagnosticeerd is met een psychische stoornis (ingeval u onder behandeling bent van een psychiater) of er is sprake van sexuele disfunctie (ingeval u onder behandeling bent bij een sexuoloog). Vanuit de complementaire zorg biedt volgens https://blog.geld.nl/zorgverzekering/vergoeding-relatietherapie ONVZ met aanvullend pakket Optifit, Superfit of Topfit en PNO met aanvullend pakket Compleet of Extra nog steeds een vergoeding voor relatietherapie. Ook begreep ik onlangs dat de Friesland Zorgverzekeraar een vergoeding geeft voor Gestalt Relatietherapie!

U kunt op grond van deze informatie geen rechten ontlenen. Informeer voor de mogelijkheden rondom vergoedingen altijd bij uw zorgverzekeraar!

Ja, wij kiezen voor relatietherapie!

Fantastisch dat jullie bereid zijn de reis samen aan te gaan! De eerste stap is samen kennismaken, de problematiek in kaart brengen en kijken wat ik als relatietherapeut voor jullie kan betekenen. De hieronder geplaatste knop brengt je naar het contactformulier voor het aanvragen van een afspraak.

Ik wil een afspraak maken...

[ * ] Tarief geldig tot 1 januari 2019.