Relatietherapie

 Wat kost EFT Relatietherapie?

Relatietherapeut, Relatietherapie, Huwelijksproblemen, HomosexualiteitSamen de oude patronen in de relatie onderzoeken, samen de diepte in om de onderliggende drijfveren op tafel te krijgen en samen werken aan een nieuwe situatie waarin beide partners in de relatie gelukkig zijn, kost tijd.

In de praktijk kom ik vaak koppels tegen die de indruk hebben dat hun relatieprobleem wat zich vaak in vele jaren heeft opgebouwd, in een paar snelle sessies weg is. De realiteit van de dag leert dat dit helaas niet zo werkt. Vaak zijn de negatieve patronen een symptoom van dieper liggende frustraties die aandacht behoeven en ruimte nodig hebben om zich op te lossen. Je merkt dit doordat je partner iets zegt of doet en het is net alsof er een knop bij je wordt ingedrukt. En daar ga je dan weer. Onderzoek van Sue Johnson geeft aan dat er in 10 sessies vaak flinke stappen gezet kunnen worden. Dit is ook mijn ervaring als relatietherapeut.

Tarief

Het relatietherapie tarief bedraagt € 100,- per sessie van maximaal 1,15 uur
Voor het intakegesprek geldt een afwijkend tarief van € 75,-.

Vergoeding relatietherapie zorgverzekeraar

Aanvullende verzekering
Een aantal ziektekostenverzekeringen geven een vergoeding voor relatiettherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekering. Als bijdrage van de verzekering voor u van belang is, raden we u aan uw verzekeringsvoorwaarden te raadplegen om te bepalen hoeveel vergoeding u vanuit de verzekering kunt verwachten.

Basisverzekering
Als er sprake is van een diagnose betreffende een psychische stoornis (ingeval u of uw partner onder behandeling bent van een psychiater) of er is sprake van sexuele disfunctie (ingeval u onder behandeling bent bij een sexuoloog), biedt een aantal zorgverzekeraars een bijdrage in de kosten vanuit de basisverzekering. Er is dan verwijzing van de huisarts of GGZ instantie nodig naar mijn praktijk.

Erkend en geregistreerd Gestalttherapeut
Voor het in aanmerking komen voor mogelijke vergoeding van mijn diensten door een zorgverzekeraar is het van belang dat ik ben erkend als Gestalttherapeut (psychosociaal therapeut) en aangesloten bij het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen (NVPA), registerlid RBCZ ben, en in het bezit ben van AGB codes. Dit zijn belangrijke voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen van een verzekeraar!

Disclaimer
U kunt op grond van bovenstaande informatie geen rechten ontlenen. Informeer voor de mogelijkheden rondom vergoedingen altijd bij uw zorgverzekeraar!

Ja, wij kiezen voor relatietherapie!

Fantastisch dat jullie bereid zijn de reis samen aan te gaan! De eerste stap is samen kennismaken, de problematiek in kaart brengen en kijken wat ik als relatietherapeut voor jullie kan betekenen. De hieronder geplaatste knop brengt je naar het contactformulier voor het aanvragen van een afspraak.

Ik wil een afspraak maken...